Betting på politik

 

Något som blivit allt vanligare är betting på politik. Visst är sportsbetting fortfarande nummer ett men politik och andra evenemang ökar allt mer hos spelbolagen. Den politiska debatten är väldigt polariserad nu för tiden vilket innebär att den är gynnsam för odds och bets. Till exempel jublade nog de som tidigt placerade spel på att Trump skulle bli president, något som gick att spela på till extremt höga odds långt innan han ens var presenterad som kandidat. Odds kan påverka val och för den som har mycket kunskap finns där pengar att tjäna.

Politiska val och folkomröstningar är det som är vanligast kring politisk betting och vadslagning. Förutom svenska valet går det att spela på flera internationella val, lagar och omröstningar.

Vanligaste politiska evenemangen

I Sverige berör självklart det Svenska Riksdagsvalet mest. Inför valet 2018 slogs det säkerligen rekord i bets på det politiska valet. Eftersom valet var så jämnt var det höga odds på vilka som skulle bilda regering, oavsett om man spelade på röd/gröna eller Alliansen. Över/Under på hur många procentenheter ett parti ska få, vilket som skulle bli största parti samt dueller mellan vilka som skulle få flest mandat mellan de olika partierna, var några av de vanligaste marknaderna i Riksdagsvalet 2018.

Presidentvalet i USA är något som berör hela världen. Framförallt det senaste valet med en viss Donald Trump som minst sagt skapar debatt. Inför amerikanska valet gick det att spela på utgång i debatter, hur många gånger en kandidat sa ett visst ord i ett tal och självklart utgången i valet.

Andra politiska evenemang den senaste tiden som väckt mycket intresse hos oddsare är Brexit och stora nationernas riksdagsval med Australien, Tyskland, Brasilien och Storbritannien i spetsen.

Betta live på politik

Live betting på politik förekommer men är väl inte lika vanligt som under sportevenemang. Under själva valdagen och i takt med att räkningen av rösterna presenteras, förändras oddsen hela tiden och det går att betta live på detta. Det är spännande att följa en valvaka, svensk som internationell, samtidigt som man placerar sina spel. Prova själv får du se!

Eftersom det är de mest etablerade spelbolagen som har odds på politik finns det som regel en app att ladda hem. Ladda hem den för att placera dina bets på valen eller annan politik direkt från din mobil. Det finns också många kampanjer och bonusar som bara är tillgängliga för de som loggar in eller registrerar sig från mobilen.   


Betsson ger nya oddsspelare ett gratisspel upp till 1000 kr – Gå till Betsson…
Betsafe ger nya spelare 100% bonus upp till 2000 kr – Gå till Betsafe…
NordicBet erbjuder 100% bonus upp till 1000 kr – Gå till NordicBet…
Unibet ger 200% bonus upp till 1000 kr – Gå till Unibet…
bettingsajter    Svenska bettingsajter   Om betting på fotboll   Bästa spelbolaget för oddsspel

website statistics