Trav på nätet

 

ATG - spela enkelt

Aktiebolaget Trav och Galopp är Sveriges ledande företag när det kommer till spel på hästar.

Innan företaget bildades fanns det vissa lokala möjligheter att spela på galopp- och travbanorna. Dock blev det som så att i samband med att ATG bildades 1974 slöt man ett avtal med Posten - på så sätt gick det att spela på olika postkontor placerade lite varstans i Sverige, norr som söder. I samband med detta lanserade man den populära spelformen V65.

När bolaget startade fick man sköta allt arbete för hand, och alla spelkuponger fick rättas manuellt.

Idag kan man utöver att fylla i kupongerna på plats i en lokal kiosk/spelombud också spela online via bolagets hemsida. Att spela på internet går att göra både via en dator och en mobiltelefon.

Idag, under 2017, finns den otroliga mängden 1831 stycken ombud för företaget. De har även 33 travbanor, 4 galoppbanor och har skapat möjligheter för 19 andra länder (utöver Sverige) att satsa och spela på svenska hästar. Detta är möjligt tack vare företagets lokala samarbeten och partners.

Precis som alla stora företag har de flera milstolpar i sin historia som är värda att minnas med glädje. Dock är den största milstolpen den som inträffade under 1993, när ombudet lanserade sin banbrytande spelform V75. I denna spelform tävlar endast de bästa hästarna och kuskarna. V75 står faktiskt för hela tredjedelen av ombudets årliga omsättning!

Även Harry Boy lanserades och det blev en stor hit med detsamma. I samma veva hade programmet Vinnare V75 sin premiär på kanalen TV4, och det visas än idag i svensk TV.

Omsättningen har varierat lite från år till år. För att jämföra var omsättningen några hundra miljoner kronor under 1970-talet, medan den under rekordåret 2011 var hela 13,1 miljarder kronor. Den årliga omsättningen håller sig numera på en jämn nivå och har hållit sig över 10 miljarder-strecket i flera år nu.

Fasta travodds hos Unibet

Unibet har inte ATGs stora utbud när det gäller travodds men man erbjuder fasta odds för vinnare och plats på cirka 240 travlopp varje månad. Dessutom erbjuds spelformen head to head på cirka 375 lopp per månad. Ett bra spelutbud, alltid fasta odds och en klart högre återbetalningsprocent än ATG är faktorer som talar för Unibet. Nya kunder får dessutom en generös insättningsbonus på 200% upp till 1000 kr.

Gå till Unibet...


bettingsajter    Svenska bettingsajter   Om betting på fotboll   Bästa spelbolaget för oddsspel


 

website statistics